Білий Василь

  • 105

 

Білий Василь Іванович (Лисий)

Дата та місце народження: 7 березня 1965 р., м. Краматорськ, Донецька область.

Закінчив Краматорську загальноосвітню школу № 13, вивчився на кухаря, проходив службу в прикордонних військах. Понад двадцять років прожив у місті Славутичі, працював у приватних підприємствах. Потім повернувся до Краматорська. Коли його рідне місто 2014 року окупували російські бойовики,  вирушив до Києва та вступив до лав батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас». Служив гранатометником, старшим стрільцем-навідником. Влітку 2014 року у складі батальйону «Донбас» звільняв місто Попасну. Власним прикладом доводив, що чоловіки українського Донбасу не тікають і не ховаються – вони воюють за свободу своєї Вітчизни. Мав дружину і двох доньок.

Дата та місце загибелі: 29 серпня 2014 р., м. Іловайськ, Донецька область.

Звання: солдат резерву.

Посада: водій.

Підрозділ: 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас».

Обставини загибелі: під час виходу з Іловайського котла їхав у кузові броньованої вантажівки КАМАЗ у складі автоколони батальйону «Донбас», по дорозі від с. Многопілля до с. Червоносільське вантажівку розстріляв російський танк.

Місце поховання: м. Краматорськ, Донецька область.

Портрет на меморіалі «Стіна пам'яті полеглих за Україну» в Києві: секція 3, ряд 7, місце 19.

Меморіальна дошка на фасаді будинку 10 Чернігівського кварталу м. Славутич. Меморіальна дошка на фасаді загальноосвітньої школи № 13 м. Краматорська.

Нагороди: орден «За мужність» III ступеня (посмертно), орден «Іловайський Хрест» (посмертно), орден «Хрест Героя» (посмертно).

Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Славутича» (посмертно).

Інші статті

Всі статті