У Славутичі стартували Дні сталої енергії

  • 131

З 19 по 25 червня Славутич приєднується до  Європейського тижня сталої енергії, який в 2023 році проходить під гаслом «Прискорення переходу на чисту енергію – до нижчих рахунків і підвищення кваліфікації», ключовими темами якого є подолання енергетичної бідності, енергоефективність, енергетичний перехід, чиста, доступна та зелена енергія.

Міський голова Юрій Фомічев, що дав старт Дням сталої енергії у Славутичі, в своєму відеозверненні приділив увагу енергетичній бідності, реалізації реальних планів з енергозбереження у Славутичі, важливості запланованих заходів.     

Ранком у Центральному парку  відбулося дитяче свято «Малюємо чисту енергію». Вихованці дитячих літніх таборів оглянули виставку дитячих малюнків, взяли участь у танцювальному флешмобі, залюбки гралися у Дитячій точці «Спільно» від UNIСEF. 

У другій половині дня у залі засідань Славутицької міської ради відбувся семінар та презентація «Основні процеси енергоменеджменту –  енергомоніторинг, аналіз, планування та контроль результатів енергоефективних заходів» та «Енергоефективність – як ії поміряти і визначити».  Корисна інформація, яку надали Галина Журавська –  експерт з муніципального енергоменеджменту та Орест Пахолюк – експерт з енергоефективності, енергоаудитор, стала у нагоді учасникам семінару. Відбулося також навчання програмному інструменту енергетичного менеджменту для нових енергоменеджерів комунальних підприємств. Допомогу у проведенні цих заходів надала ПО «Українська некомерційна енергетична агенція».  

Далі буде…