Славутич долучився до Європейського тижня сталої енергії

  • 118

 

В цьому році тиждень сталої енергії проходить під гаслом «Прискорення переходу на чисту енергію – до нижчих рахунків і підвищення кваліфікації», а ключовою темою для Славутича стала «Чиста енергія для славутичан. Долаємо енергетичну бідність разом!».

Дав старт Дням сталої енергії у Славутичі міський голова Юрій Фомічев, який у своєму відеозверненні приділив увагу енергетичній бідності, реалізації реальних планів з енергозбереження у Славутичі, важливості запланованих заходів.  У день відкриття тижня сталої енергії, за підтримки ПО «Українська некомерційна енергетична агенція», відбувся семінар та презентація основ енергоменеджменту та енергоефективності, а також навчання програмному інструменту енергетичного менеджменту для енергоменеджерів. У Центральному парку вихованці дитячих літніх таборів відвідали виставку малюнків «Малюємо чисту енергію».

Традиційно відбулися акції «Велосипедом на роботу» та «Працюємо без паперу», які з задоволенням підтримали славутичани.

Долучилася до тижня сталої енергії і наша молодь. Молодіжний простір спільно з молодіжною радою «Майбутнє Славутича» провели інтелектуальну гру-квіз «Сортуємо-зберігаємо довкілля» та організували онлайн-зустріч з координаторами Всеукраїнської організації Let's do it у місті Дніпро, аби дізнатися про досвід дніпровських активістів у переробці та сортуванні відходів.

Близько 500 учасників взяло участь у заходах Тижня сталої енергії, а Славутич ще раз продемонстрував небайдужість до проблем навколишнього середовища та готовність рухатися у напрямку до чистої енергії.

 

 

Інші новини міста

Всі новини міста