Буяло Олег

  • 620

Фото без описуБуяло Олег Юрійович

Дата та місце народження: 12 квітня 2002 року, м. Славутич, Київська обл.

Йому був усього 21 рік… Народився і виріс у Славутичі. Навчався в школі №1, потім закінчив Славутицький ліцей за фізико-математичним профілем. Захоплювався спортом, займався на відділенні дзюдо КДЮСШ. Бажаючи продовжити сімейну традицію, вступив на омріяний факультет морської піхоти Одеської військової академії, хоча за результатами ЗНО був запрошений до шести найкращих вишів України, на бюджет. Відмінник у навчанні, в лютому 2023 року був призначений командиром роти морської піхоти 37-ї окремої бригади. За цей короткий час Олег став справжнім військовим офіцером, який чітко розумів завдання та міг оцінити бойову ситуацію.

Світлий, завжди з усмішкою, чуйний, розумний, дотепний, цілеспрямований, з чіткою громадянською позицією – так характеризують свого учня вчителі. Він ніколи не був байдужим до долі своєї країни. 13 червня востаннє вийшов на зв'язок.

 

Дата та місце загибелі: 19 червня 2023 р., смт Велика Новосілка, Волноваський район, Донецька область. 

Звання: лейтенант.

Обставини загибелі: Виконуючи бойове завдання – зайняти висоту біля селища Велика Новосілка Волноваського району Донецької області – загинув у запеклому бою з ворогом.  Поставлене завдання бойовий офіцер виконав.

 

Місце поховання: м. Славутич, Вишгородський р-н, Київська обл.

Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Славутича» (посмертно).

Згідно з Указом президента України №101 від 24 лютого 2024 року, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові військовослужбовцю 37 окремої бригади морської піхоти, лейтенанту Олегові Буялу посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Публікації:

Лейтенанту Олегові Буялу посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" // 37 окрема бригада морської піхоти . - Режим доступу: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=333421519652728&id=100089546471559  читати

 

Інші статті

Всі статті