Міський голова Славутича взяв участь у діалозі з делегацією Української служби Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів про розширення

  • 121

Міський голова Славутича Юрій Фомічев взяв участь у діалозі з делегацією Української служби Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів про розширення (DG NEAR)

У Домі децентралізації гостей вітала заступниця директора U-LEAD Олена Томнюк.

Директорка Української служби DG NEAR Анна Ярош Фрііс підтвердила зобов’язання ЄС підтримувати сильне місцеве самоврядування в Україні. За її словами, роль місцевого самоврядування буде вирішальною у відбудові.

Разом з Юрієм Фомічевим, у заході взяв участь і міський голова Бучі Анатолій Федорук. Під час дискусії обговорили практичні приклади взаємодії центрального та місцевого рівнів, поточні виклики та ідеї щодо покращення ситуації.

Обидва мери виступили за більшу довіру до прийняття рішень на місцевому рівні, коли йдеться про відбудову. «Так, менш досвідчені громади будуть іноді припускатися помилок, як і ми їх припускалися. І Славутич, і Буча пройшли довгий шлях завдяки підтримці GIZ, U-LEAD та інших міжнародних проектів, але ми навчилися. І це було значно краще і прозоріше в кінцевому підсумку, ніж якби ці речі організовувалися на регіональному рівні», – зазначив міський голова Славутича Юрій Фомічев.

Ще однією важливою темою цієї дискусії стала роль міжмуніципального співробітництва. Гості-мери визнали, що будь-які проекти стають набагато ефективнішими, якщо їх реалізовувати разом.

Дякуємо U-LEAD за увагу до нашого міста та постійну підтримку Славутича!

За матеріалами ULEAD з Європою / ULEAD with Europe