РУСЛАН КРАВЧЕНКО НА ЗАСІДАННІ УКРАЇНСЬКО-БРИТАНСЬКОЇ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ІНФРАСТРУКТУРИ ПРЕЗЕНТУВАВ ПРІОРИТЕТИ ВІДБУДОВИ КИЇВЩИНИ

  • 91

Доступ до соціальних послуг – один з елементів національної безпеки. Тому навіть під час гарячої фази війни соціальну інфраструктуру потрібно відбудовувати й розвивати. Щоб наші люди могли виховувати дітей, працювати, отримувати якісну медичну допомогу. Про це заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко за підсумками засідання українсько-британської Робочої групи з інфраструктури (Infrastructure Taskforce), де він брав участь разом із командою Мінінфраструктури на чолі з Віцепрем’єр-міністром із відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, заступницею Міністра Анною Юрченко, Головою Державного агентства з відновлення Мустафою Найємом. Британську делегацію очолила Міністерка з питань бізнесу та торгівлі Великої Британії Нусрат Гані.

«Говорили про відбудову України. Мав змогу презентувати бачення Київської ОВА щодо пріоритетних завдань із відбудови в регіоні. І отримав позитивний відгук. Основна увага, звісно, – на відновленні житла. Та це лише один із напрямів. Бо комфортне і безпечне життя мешканців Київщини не можливе без відбудови соціальних об’єктів», – підкреслив він. 

Начальник КОВА навів низку об’єктів, які потребують невідкладної відбудови. Зокрема, лікарня в Макарові, яка постраждала від ворожих обстрілів. Тут заплановано ремонт, після якого медзаклад зможе приймати 9,5 тис. пацієнтів; будівля Васильківського професійного ліцею, яка на початку повномасштабного вторгнення була повністю зруйнована російською ракетою, і наразі є потреба побудувати нову на 500 осіб. Крім того, реконструкції потребує пошкоджений центр соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Копилів, а також пансіонат для людей пенсійного віку в Ржищеві. 

Це не повний список об’єктів соціальної інфраструктури в Київській області, відновлення яких уже заплановане. У переліку – школи, дитячі садки, інші  соціальні заклади. Також готові проєкти щодо побудови нових медзакладів з нуля – там, де в них є гостра потреба.

«Спроможна медична мережа в області потрібна не лише цивільним, але і нашим військовим. Відповідальний тил – підтримка для армії. Вдячні міжнародним партнерам за те, що з перших днів повномасштабного вторгнення маємо колосальну підтримку від Сполученого Королівства. Сьогодні спільно працюємо над єдиною метою – Перемогою та відновленням України», – наголосив Руслан Кравченко.