У Славутичі стартувала Radiation Safety Study Lab

  • 212

 

У понеділок, 7 липня, розпочався навчальний семінар для студентів, аспірантів, молодих дослідників, науковців та фахівців ядерної галузі Radiation Safety Study Lab. Більше 20 учасників та учасниць з Києва, Дніпра, Харкова, Одеси, Нетішина, Славутича працюватимуть 5 днів у нашому місті. Від науковців та практиків ядерної галузі організатори представили широкий формат навчання: курси лекцій, тренінги, зустрічі, обмін досвідом, практикум «Радіаційна розвідка». Також у програмі змістовна екскурсія містом від Туристично-інформаційного центру, відвідування краєзнавчого музею, презентація книги «Страшне, прекрасне та потворне в Чорнобилі» від Олени Паренюк та Катерини Шаванової. У перший день програму семінару презентувала директорка КП «АРР» Арина Старовойтова.

Radiation Safety Study Lab проводиться у рамках міжнародної конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO. Тож бажаємо учасникам наукової лабораторії з радіаційної безпеки плідної цікавої роботи, позитивних вражень від спілкування і нашого міста Славутича.

Організатори Radiation Safety Study Lab: Агентство регіонального розвитку Славутицької міської ради; Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського», Відокремлений підрозділ Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» «Атомремонтсервіс», Інститут проблем математичних машин і систем Національної академії наук України; ГО «Українське ядерне товариство», Університет Фукусіми (Японія), Університет Бристоля (Велика Британія) та Університет Берклі (США).