У Славутицькій громаді на Київщині розпочали навчання молоді за спецпрограмою «Незламна молодь: молодіжні ради»

  • 323

У Славутицькій громаді на Київщині розпочали навчання молоді за спецпрограмою «Незламна молодь: молодіжні ради»
 
 8 серпня 2023 року відбувся восьмий локальний діалог з молодіжною радою і владою Славутицької громади.
 
 На діалозі серед спікерів і спікерок були представники молодіжної ради і Асоціації, а також, представники органів місцевого самоврядування:
 
Оксана Шевчук — завідувачка сектору молодіжної політики відділу молоді та спорту виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області. Аліна Козицька — комунікаційна менеджерка програми «Незламна молодь: молодіжні ради», заступниця Голови УАМР, Голова Молодіжної ради Маріуполя.
Анна Сахно — менторка молодіжних рад Переяславської та Славутицької громад , голова молодіжної ради Переяславської громади, громадська діячка.
«Молодь — це ресурс для подальшого розвитку громади. Ми не маємо забувати, що у нас триває війна, багато людей виїжджає за кордон, тому для влади у громадах є необхідним підтримувати та розвивати молодь» — зазначила Оксана Шевчук.
 
В свою чергу, Аліна Козицька наголосила: «Молодь Славутича показала себе як активних та зацікавлених у майбутньому людей. Я сподіваюся, що молодіжна політика в цій громаді дасть значні результати як для спільноти молоді, що в ній проживає, а й для всієї України»
 
Навчання триватимуть рік, участь в них беруть 10 громад (5 областей), які стали учасниками програми: Переяславська та Славутицька, Білоцерківська (Київська область), Долинська та Коломийська (Івано-Франківська область), Подільська (Одеська область), Височанська та Слобожанська (Харківська область), Рівненська та Здолбунівська громади (Рівненська область).
 
Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).