Карпенко Кирило

  • 282

Фото без описуКарпенко Кирило Олексійович (Майор)

Дата та місце народження: 24 вересня 1994 р., м.Славутич, Київська обл.

Навчався в загальноосвітніх школах № 1 та №4 міста Славутича. Після закінчення 9 класів вступив до Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернігівський професійний ліцей хімічної промисловості» за спеціальністю «слюсар». Займався кікбоксингом, здобув багато спортивних нагород. Працював у СП «Новарка» арматурником. З листопада 2018 року по березень 2022 року брав участь у стримуванні збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях. Вступив до одного з вишів міста Маріуполя. Воював у складі Окремого загону спеціального призначення «Азов». Зі слів бойового побратима: «Був дуже відповідальним, завжди хотів розвиватися в будь-якій військовій сфері. Я б його порівняв з батьком чи старшим братом. Пам’ятаю, якщо щось потрібно було нам зробити, ми завжди дослуховувалися до нього».

Дата та місце загибелі: 7 березня 2022 р., м. Маріуполь, Донецька обл.

Звання: молодший сержант.

Обставини загибелі: у судовому порядку встановлено, що загинув від тяжкого поранення під час виконання бойового завдання.

Місце поховання: м. Маріуполь.

Нагороди: орден «За мужність» III ступеня (посмертно), нагрудний знак «Ветеран війни», медаль «Операція Об’єднаних сил. За звитягу та вірність».

Інші статті

Всі статті