ДЕЛЕГАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПАРТНЕРІВ ВІДВІДАЛИ КИЇВЩИНУ

  • 47

У ці святкові дні в Київській області з офіційним візитом побували голови та представники урядів європейських держав. Серед європейських партнерів – Президент Литовської Республіки Ґітанас Наусєда та Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере. Також регіон відвідали Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза, Президентка Угорщини Каталін Новак і Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. Крім того, на Київщину завітала офіційна делегація Боснії і Герцеговини, яку очолили Голова Президії країни Желько Комшич та член Президії Деніс Бечірович. Це перший візит представників боснійського Уряду в Україну.

Поїздкою регіоном їх супроводжував голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко та заступники голови КОДА Леся Карнаух, Жанна Осипенко і Сергій Білецький.

«Вдячні нашим європейським партнерам за підтримку в боротьбі проти російського окупанта. Сьогодні Україна відстоює мир у всій Європі. Цінуємо допомогу у відновленні Київщини. Дякуємо за підтримку українців, які через окупантів виїхали за межі нашої країни, за укріплення оборони та безпеки України. Вірю: разом у нас вистачить сил зупинити путіна та російську навалу», – наголосив Руслан Кравченко.

Учасники міжнародних делегацій побували у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного в Бучі – місці масового поховання бучанців, закатованих та вбитих російськими нелюдами під час окупації міста. Відвідали села Мощун і Загальці, де відбудовується зруйнована інфраструктура та домівки місцевих жителів. Завітали й до Горенки.

Спільно з Віцепрем’єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим та мером Бучі Анатолієм Федоруком показали Прем’єр-міністру Норвегії Йонасу Гар Стере відновлену вулицю Вокзальну, яка була майже знищена російськими окупантами. Також взяли участь у презентації Мінвідновлення програми відбудови житла «єВідновлення».