НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ УХВАЛЕНО РІШЕННЯ НА ПОНАД 314 МЛН ГРН ЗА ПРОГРАМОЮ ЄВІДНОВЛЕННЯ – БРИФІНГ КОВА

  • 118

На Київщині вже ухвалено 3 546 позитивних рішень на загальну суму понад 314 млн грн відповідно до першого етапу програми єВідновлення. Також ведеться активна робота щодо опрацювання заявок за другим етапом урядової програми. Про це повідомив заступник голови Київської ОДА Микола Бойко під час брифінгу.

З початку деокупації області Київська обласна військова адміністрація акумулює весь можливий ресурс на відновлення. Минулого року основна увага була зосереджена на проведенні поточних ремонтів. Цього року проводяться капітальні ремонти будинків та побудова нового житла. 

В області діє низка програм із відновлення: 

  • відбудовуються 18 багатоповерхівок у рамках програми UNITED24, уже на 17 з них ведуться роботи;
  • відновлення з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, за рахунок коштів Фонду в Київській області вже затверджено 97 об’єктів;
  • відбудова приватного житла в Ірпені. Навпроти ЖК «Ірпінські Липки» триває комплексне відновлення 61 зруйнованого приватного будинку;
  • відбудова з нуля приватних будинків у 5 районах Київщини;
  • відновлення в рамках урядової програми єВідновлення.

«У рамках першого етапу урядової програми на Київщині подано 8 459 заявок на отримання компенсації до 200 тисяч гривень. Уже понад 3 500 родин отримали таку допомогу», – розповів заступник голови КОДА.

Він додав, що подати заявку на отримання коштів для відновлення пошкоджень можуть люди з будь-яких постраждалих населених пунктів області. Такі заявки опрацьовуються комісіями та ухвалюється рішення щодо надання допомоги. 

Також триває 2-й етап програми єВідновлення. Мова йде про безготівкові сертифікати на купівлю житла замість того, яке було зруйноване. Нагадуємо, що на Київщині вщент зруйновані 49 багатоповерхових будинків та близько 4,5 тисячі приватних осель.

Наразі триває робота в цьому напрямі. Сформовано 16 комісій для опрацювання таких заявок. На сьогодні в Київській області їх уже подано 810. У роботі комісій зараз перебувають 133 заявки. 

«Закликаю мешканців, які ще не встигли подати такі заявки, формувати їх, аби якнайшвидше отримати компенсацію. Адже єВідновлення – це дієвий механізм відбудови зруйнованого та пошкодженого житла», – наголосив Микола Бойко.