​​У Славутичі відкриється мандрівна виставка

  • 220

 

З 21 вересня у місті запрацює мандрівна виставка «На Зламі», яку презентує Східноукраїнський центр громадських ініціатив. 
Виставка складається з 18 стендів, кожен з яких присвячений одній із проблем – «зламам»: суспільним явищам, які вплинули на українське суспільство під час війни. Виставка показує перехід українського суспільства з мирного життя у воєнне.   «На Зламі» не лише пропонує інформацію про пережиті українцями суспільні трансформації, але і дає можливість замислитись над питанням «Що означає відновлення справедливості для тих, хто пережив цю війну?». 

«На Зламі» подорожує країною з 2019 року та побувала у 39 містах України. Виставка експонувалася у національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» та музеї «Золоті ворота» у Києві, в холі Полтавської обласної адміністрації та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку, музеї АТО в Дніпрі, в міських радах Житомира та Винниці, музеях та бібліотеках Хмельницького, Кропивницького, Черкас та інших міст. 

З 21 вересня протягом місяця виставка буде працювати щодня (неділя – вихідний) у Загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі, а далі продовжить свої мандри країною. Вхід безкоштовний. 

Виставка “На Зламі” відбудеться в рамках проєкту "Посилення громадянського суспільства для трансформації культури пам'яті - ненасильницькі зусилля для протидії війні Росії проти України", що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина),  Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Україна) спільно з партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини та Правозахисна Коаліція "Справедливість заради миру на Донбасі".
 Завітайте! І ви отримаєте неймовірні емоції! 
 Разом до перемоги!