У Славутичі  відкрили виставку «На Зламі»

  • 104

У Загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі відкрилася інтерактивна мандрівна виставка свідчень про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі «На зламі», яку презентувала неурядова організація «Східноукраїнський центр громадських ініціатив». Громадська організація з 2014 року збирає інформацію про грубі порушення прав людини та воєнні злочини, надає правову допомогу потерпілим та поширює правдиву інформацію про війну в Україні.   
Стенди виставки містять особисті історії жителів Донбасу, статистичні дані, результати соціологічних досліджень, карти. Виставка розповідає про страхи та переживання людей, які пережили злам власного життя, звертає увагу на проблеми полону, зниклих безвісти, шукає шляхи реінтеграції окупованих територій, відновлення справедливості.
Емоційно прозвучали одкровення представниці Об’єднання родин зниклих безвісти «Надія», матері зниклого безвісти сина-добровольця Людмили Біленької та переселенки з Бахмуту, а нині славутичанки Катерини Чернової.  
Першими відвідувачами виставки у Славутичі стала шкільна молодь. Експозиція діятиме до кінця місяця. Виставку варто відвідати, вона спонукає до пошуку, заставляє замислитися над реаліями російсько-української війни.

Інші новини міста

Всі новини міста