РУСЛАН КРАВЧЕНКО: З ПОЧАТКУ РОКУ НА КИЇВЩИНІ КІЛЬКІСТЬ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ СУБʼЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ЗБІЛЬШИЛАСЯ НА 6 ТИСЯЧ

  • 128

З початку року в Київській області кількість зареєстрованих субʼєктів господарювання збільшилася на 6 тис. Усього в області зареєстровано понад 200 тис. субʼєктів господарювання. Про це під час Регіонального економічного форуму розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.  

«Відбудова України неможлива без економіки, що працює. Підтримка бізнесу в умовах війни вимагає нових ефективних рішень. Унаслідок повномасштабного вторгнення росіян на Київщині зруйновано та пошкоджено понад 700 суб’єктів господарювання. Із них 128 – повністю зруйновані. Попри це, бізнес відновлює свою діяльність та реалізує перспективні проєкти», – повідомив начальник КОВА. 

Він зауважив, що на території області розмістили 76 релокованих підприємств. Київщина входить до пʼятірки лідерів регіонів, привабливих для бізнесу. 

«Мотивуємо підприємців області брати активну участь у державних урядових програмах: «Доступні кредити 5-7-9», єРобота, «Власна справа». Наприклад, лише з моменту старту програми 5-7-9 підписано кредитних договорів на інвестиції майже на 400 млн грн, а загальна сума кредитного портфеля – 15,7 млрд грн», – зазначив начальник Київської ОВА. 

Він розповів учасникам форуму про успішні кейси отримання грантів. Один із них – хлібзавод «Чанта Маунт» у Вишгородському районі. російські окупанти знищили лінію виробництва хліба та круасанів. Збитки сягнули понад 5  млн євро. Підприємці знайшли можливість відновити роботу і вже виготовляють заморожені круасани. Вони подали заявку на участь в урядовій програмі безповоротних грантів, за якою отримають 8 млн грн. Також планують закупити холодильне обладнання та відновити виробництво хліба.

«І таких прикладів чимало. Разом із командою допомагаємо підприємцям розвиватися та отримувати нові фінансові можливості. Лише спільно зможемо знайти ефективні механізми, які сприятимуть притоку інвестицій, створенню робочих місць та зростанню економіки», – наголосив Руслан Кравченко.