Чарівний калейдоскоп вітражів Славутича

  • 139

В архітектурі Славутича тісно переплітаються особливості національних культур колишніх республік. І в цьому унікальність Славутича, який завжди викликає інтерес у гостей нашого міста. Ми вдячні  Миколі Семеновичу Лінніку, головному художнику (1987-1991 рр.), автору вітражів, які значно збагатили естетичний вигляд Славутича.

Відомий блогер, що готує серію публікацій про українську архітектуру,  борець за спадщину модернізму і комфортне місто в Ukrainian Modernism, Дмитро Соловйов приїхав із своєю командою до Славутича, аби дослідити архітектуру та  монументальне мистецтво нашого міста. У центрі уваги Дмитра вітражі, якими щедро оздоблені будівлі міста. 

Команда дослідників вже пропрацювали вітражі у міській лікарні, Залі урочистих подій, дитячому садочку «Крунк», ДК «Енергії».   

Славутицькі вітражі підкреслюють красу будівель нашого унікального міста. Часом ми, славутичани, звикаємо і  не звертаємо увагу на цей вишуканий вид монументально-декоративного мистецтва, проте вони завжди впливають на простір та людину, і це є найдивовижнішою рисою вітражів.