РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА ТРЕТИНІ ОБʼЄКТІВ, ЯКІ ВІДБУДУЮТЬ ЗА РАХУНОК ФОНДУ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ, ВЖЕ РОЗПОЧАЛИСЯ РОБОТИ

  • 51

На Київщині вже розпочали роботи на понад 30 об’єктах, які  відбудують за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Усього відновлять 97 об’єктів. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.  

«Замовником робіт на 56 об’єктах є Київська обласна державна адміністрація. Йдеться про відновлення 30 житлових будинків та 26 об’єктів громадського призначення. Об’єкти будуть відновлені у 18 громадах, які постраждали від російської агресії. В першу чергу, це житлові багатоквартирні будинки. Ми зможемо повернути до осель понад 5,3 тис. мешканців», – розповів Руслан Кравченко.

Передбачена відбудова пошкоджених та зруйнованих шкіл, дитячих садків, лікарень. Будуть зведені захисні споруди цивільного захисту, нові укриття.

«Уже відновлюємо будинок в Ірпені на Гостомельському шосе, в Бучі на вулиці Енергетиків, Вокзальній, в Макарові на вулиці Садовій. Ще 11 багатоквартирних будинків відбудує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Це багатоквартирні житлові будинки в Ірпені, Макарові, Пісківці, Бучі, Василькові та Вишгороді», – додав начальник Київської ОВА.

Також передбачено передачу субвенції з державного бюджету місцевим на реалізацію проєктів територіальним громадам Київської області.

Завдяки цим коштам в області вдасться відновити: 18 багатоквартирних житлових будинків в Бучанській громаді, 9  багатоквартирних будинків в Ірпінській громаді, освітні заклади в Петрівській та Гатненській громадах. Також буде збудована захисна споруда в селі Нові Петрівці. 

Руслан Кравченко зауважив, що загалом на Київщині вже пошкоджено понад 28 тис. об’єктів. І через обстріли ворога ця цифра, на жаль, зростає. Для відновлення Київщини залучаються всі ресурси. Відбудова відбувається за кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, обласного та місцевих бюджетів, за допомогою урядових програм та за сприяння міжнародних організацій та фондів.