КИЇВЩИНА ЗАВЕРШИЛА ПЛАНОВУ ПІДГОТОВКУ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ – БРИФІНГ КОВА

  • 59

Київська область завершила планову підготовку до осінньо-зимового періоду. Про стан підготовки об’єктів до опалювального сезону розповів під час брифінгу директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОВА Олександр Попроцький.

«Відповідно до обласного Плану заходів, затвердженого розпорядженням голови Київської ОДА «Про підготовку до осінньо-зимового періоду», в Київській області закінчується підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 років», – зазначив Олександр Попроцький.

Станом на зараз у житловому фонді комплексно підготовлено 1019 житлових будинків, відремонтовано 627 покрівель, підготовлено 1088 одиниць опалювальних систем та систем холодного водопостачання. У водопровідно-каналізаційному господарстві відремонтовано понад 420 км водопровідних і каналізаційних мереж, а також підготовлено 496 водопровідних та каналізаційних насосних станцій, 94 водопровідні та каналізаційні очисні споруди та 831 свердловину. У дорожньо-мостовому господарстві відремонтовано понад 431 тис. м² вулиць і доріг комунальної власності, підготовлено 321 одиницю спеціалізованої прибиральної техніки і заготовлено майже 47 тис. тонн посипкового матеріалу та реагентів. У тепловому господарстві підготовлено 1377 котелень, з яких капітально відремонтовано 74, замінено 97 котлів та підготовлено 779 км теплових мереж.

На теплопостачальних підприємствах області створено необхідний запас обладнання, устаткування і матеріалів для сталого проходження майбутнього опалювального періоду. Йдеться про газові та твердопаливні котли, теплові, мережеві та циркуляційні насоси, насосні станції, теплогенератори, труби тощо.

Водночас на Київщині триває робота щодо забезпечення об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурного призначення джерелами альтернативного живлення. Наразі загалом в області налічується понад 6 тис. одиниць генераторів для забезпечення об’єктів критичної та соціальної інфраструктури і понад 820 тис. літрів пального. Робота у цьому напрямі триває.

Директор Департаменту ЖКГ повідомив, що на останньому засіданні штабу з підготовки до опалювального сезону розглянули можливість встановлення сонячних елементів живлення на об’єктах житлово-комунального господарства та охорони здоров’я з метою забезпечення їхньої автономності в майбутньому.

Крім того, всі громади області активно продовжують заготівлю деревного палива, яку планують завершити до старту опалювального сезону. 

Також триває укладання договорів на постачання природного газу з НАК «Нафтогаз Трейдинг» закладами соціальної сфери Київської області.

Джерело інформації