ПРИ КОВА СТВОРЕНА РОБОЧА ГРУПА «ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ»

  • 134

При Київській обласній військовій адміністрації створена робоча група «Прозорість та підзвітність». До її складу увійдуть представники правоохоронних органів, НАЗК та інших антикорупційних інституцій. Буде сформовано пакет конкретних антикорупційних заходів, які виконуватимуть КОВА, всі райони та громади Київщини.

«Активізуємо заходи щодо запобігання корупції в Київській області. Будь-який прояв корупції – це злочин, який обов’язково буде розслідуваний, а винуватці – покарані. Наше завдання – підвищити ефективність системи протидії таким злочинам. Для досягнення швидкого та ефективного результату важлива координація зусиль усіх без винятку: правоохоронних органів, обласної адміністрації, районів та громад, антикорупційних органів», – зазначив начальник КОВА Руслан Кравченко під час установчого засідання робочої групи.

Він підкреслив, що головне завдання – побудувати систему так, щоб усі процеси, які відбуваються, були повністю прозорими. За словами начальника Київської ОВА, це  важлива умова довіри людей та запорука співпраці з міжнародними партнерами. Буде вибудовуватися не тільки прозорість, але й максимальна підзвітність – на кожному рівні та в кожній сфері.

«Посадовці мусять добре зрозуміти: найважливішу роль у запобіганні корупції відіграє саме керівник. Без особистого прикладу та зацікавленості ми ризикуємо загальмувати на етапі розмов. Тому в основу покладаємо винятково системний підхід та спільні дії у боротьбі з корупцією», – додав Руслан Кравченко. 

Особливий фокус роботи – контроль за ефективним використанням фінансових ресурсів. Платники податків сьогодні цілком логічно цікавляться, як витрачаються їхні кошти. Насамперед це стосується таких сфер, як безпека та відбудова. Начальник КОВА зауважив, що кожна гривня має йти винятково та безальтернативно на заздалегідь визначені цілі, особливо в умовах війни.

У засіданні взяли участь представники правоохоронних та антикорупційних органів.

Джерело