РУСЛАН КРАВЧЕНКО ПРОВІВ НАРАДУ З ПРАВООХОРОНЦЯМИ Й КЕРІВНИКАМИ РАЙОНІВ ТА ГРОМАД З АНТИКОРУПЦІЙНИХ ПИТАНЬ

  • 46

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко провів спільну нараду з правоохоронцями, головами районів та керівниками територіальних громад Київщини. Головне питання – забезпечення дотримання законності й порядку, прозорості і доброчесності в усіх районах, усіх громадах Київщини. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Акцентував на головному: що саме керівники громад відіграють найважливішу роль у запобіганні корупції на місцях. Саме на них уважно дивляться їхні безпосередні підлеглі. Чи толерують вони корупцію? Чи закривають очі на «невеличкі» розбіжності в тендерній документації чи кошторисах? У нашій області тисячі сімей залишилися без рідних домівок. Нашої допомоги чекають на фронті. Всі проєкти, які реалізуються на місцях, мають бути чітко вивіреними, всі витрати – обґрунтованими. Інше – недоцільно та неетично», – наголосив Руслан Кравченко.

Також начальник КОВА зазначив, що всі витрати, особливо зараз, під час війни, мусять бути під особистим моніторингом керівників районів та громад. У зоні їхньої відповідальності – проконтролювати, щоб кожна гривня використовувалась винятково на визначені цілі.

Крім того, учасники наради обговорили питання наповнення бюджету. Мова йшла про сплату податків та зборів громадами Київщини. Були намічені першочергові заходи в цьому напрямі. Йдеться про визначення всіх власників або землекористувачів земельних ділянок, наведення ладу у правовстановлюючих документах на земельні ділянки, розпорядниками яких виступає держава. Передбачено посилення податковими органами контролю за фактами неоформлення найманих працівників та отримання заробітної плати «в конвертах»; виявлення об’єктів нерухомого майна, власники яких не сплачують податок на нього.

Нагадаємо, що днями при КОВА була створена робоча група «Прозорість та підзвітність» за участі правоохоронних органів, представників адміністрації, антикорупційних інституцій. Її метою є реалізація антикорупційної політики на всіх рівнях.

Джерело