У міській лікарні розпочато новий енергоефективний проєкт

  • 166

У рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Славутицькою міською радою та Програмою розвитку Організації Об`єднаних Націй (ПРООН)  UNDP Ukraine,  між КНП «Славутицька міська лікарня» та енергосервісною компанією ЕСКО укладено договір на впровадження енергоефективних заходів в будівлі міської лікарні. У рамках даного договору заплановано:

Встановлення індивідуального теплового пункту з режимно - та погодозалежним регулюванням теплового потоку.

Балансування системи опалення, утеплення неізольованих трубопроводів, автоматизацію управління системою опалення з впровадженням системи дистанційної диспетчеризації.

Модернізація системи освітлення – заміна усіх ламп розжарювання та люмінесцентних ламп на енергоефективні LED-світильники із впровадженням системи датчиків руху.

Встановлення на покрівлі будівлі сонячної електричної станції для потреб електроспоживання.

Утеплення перекриття технічного поверху (горища) та цоколю по периметру будівлі головного корпусу.

Представники ПРООН та інвестиційної компанії відвідали Славутицьку міську лікарню, підписали договір та обговорили процес реалізації нового енергоефективного проєкту.

Найближчим часом розпочнуться проєктні роботи, а енергоефективні заходи  плануються виконати у 2024 році.

Проєкт ПРООН Україні підтримує та надає допомогу у впровадженні підвищення енергоефективності громадських будівель в муніципалітетах через модальність ЕСКО. Реалізація проєкту приведе до скорочення споживання енергетичних ресурсів та видатків та їх оплату, а також створить комфортні умови перебування, як  пацієнтів, так і медичного персоналу лікарні. Енергоефективність в дії.