ПОНАД 150 ТИСЯЧ ШКОЛЯРІВ КИЇВЩИНИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ У СПОРТИВНИХ ЗАХОДАХ «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ЗІ СПОРТОМ» – БРИФІНГ КОВА

  • 89

Після тривалого перебування закладів освіти Київської області на дистанційному навчанні та відповідно браку фізичної активності виникла необхідність залучити школярів до різноманітних спортивних змагань. З цією метою понад 150 тисяч школярів у всіх закладах освіти області будуть залучені до спортивних заходів «Пліч-о-пліч зі спортом». Про це розповіла під час брифінгу заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

Вона повідомила, що цього навчального року 97% шкіл області працюють очно та змішано.

«Крім знань, які учні здобувають на уроках, ми ставимо перед собою мету у 2023- 2024 роках відновити повноцінну фізичну активність. Тому з метою популяризації учнівського спорту, формування здорового способу життя, підвищення рухової активності та зміцнення здоров’я школярів в області проведуть спортивні змагання в рамках ініціативи Президента України на підтримку учнівського та студентського спорту «Пліч-о-пліч зі спортом», – зазначила Жанна Осипенко.

Масштабні спортивні змагання, які вже розпочалися, будуть охоплювати всі заклади освіти в усіх громадах та відбуватимуться за чотирирівневим принципом із дотриманням безпекових вимог.

Школярі будуть змагатися у 7 спортивних лігах із найпопулярніших серед дітей видів спорту, зокрема футболу, волейболу, баскетболу, легкої атлетики, гандболу та інших. Але цей перелік не є вичерпним: кожна громада за бажанням зможе додати й інші види спорту і проводити свої змагання.

Так, у жовтні вже розпочалися шкільні етапи. Змагання відбуваються не лише в робочі дні, а й на вихідних, щоб максимально не перешкоджати освітньому процесу. Протягом листопада-грудня проведуть спортивні заходи на рівні громад, а переможці від кожної громади будуть змагатися на районному етапі в лютому-березні 2024 року. Також упродовж квітня-травня відбудуться обласні фінали з кожного виду спорту.

«Усі змагання – це винятково бажання дітей, а педагоги лише допомагатимуть в організації. Крім фізичного розвитку, ми будемо працювати в напрямі психоемоційної підтримки дітей, травмованих війною, налагодження соціальних контактів та розвитку лідерських якостей через спорт. Плануємо залучати до проведення змагань відомих спортсменів, ветеранів та всіх небайдужих амбасадорів здорового способу життя. Сподіваємось, що започаткування таких масштабних спортивних заходів після тривалої перерви буде поштовхом для фізичного розвитку дітей, а також підтримки ментального здоров’я наших учнів», – наголосила заступниця голови КОДА.

Джерело