У Славутичі розпочалася робота над оновленням Статуту громади

  • 202

Сьогодні, 17 жовтня, провела своє перше засідання робоча група з підготовки оновленого Статуту Славутицької територіальної громади. До складу групи увійшли  депутати, експерти,  громадські активісти,  представники влади.

Статут визначає права, обов’язки, форми участі містян у розв’язанні питань життєдіяльності громади, засади громадського контролю та звітування  місцевого самоврядування. Власне Статут – це Конституція громади.

Славутич одним з перших в країні прийняв свій Статут ще у 2010 році. Час плине, відбулися зміни у законодавстві, тому і виникла потреба в оновленні чинного Статуту нашої громади.     

Максим Лациба та Максим Лукінюк, експерти з питань розвитку механізмів громадської участі проєкту Офісу Ради Європи в Україні, презентували учасникам засідання 11 розділів, що мають бути у Статуті; відповіли на запитання; заслухали пропозиції учасників робочої групи.

Усі пропозиції від робочої групи будуть опрацьовані експертами, після чого проєкт Статуту Славутицької територіальної громади буде винесено на громадське обговорення.