ФУНДАЦІЯ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ ВІДБУДУЄ ДИТЯЧИЙ ТВОРЧО-СПОРТИВНИЙ ХАБ У БОРОДЯНЦІ НА КИЇВЩИНІ

  • 59

Фундація Олени Зеленської відбудує дитячий творчо-спортивний хаб у Бородянці на Київщині. Новий дитячий простір буде побудований замість центру, який зруйнували російські окупанти. Сьогодні начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко разом із командою Фундації на чолі із засновницею Оленою Зеленською та директоркою українських ініціатив Фундації Темертеїв Христиною Воллер відвідали Бородянку. Оглянули місце, де раніше був дитячий центр та спортивна школа, а також обговорили перші кроки реалізації спільного проєкту.

На відновлення об’єкта планується спрямувати 1 млн дол. США. Кошти на будівництво передає родина Темертеїв, яка з початку повномасштабної війни співпрацює з Фундацією першої леді України.

«Канадська родина Темертеїв належить до найбільших українських меценатів  сучасності, бо походить з України та не забуває про своє коріння. Фундація Темертеїв торік однією з перших долучилася до співпраці з новоствореною Фундацією Олени Зеленської. Спільна робота дала нам змогу весь цей рік підтримувати й забезпечувати необхідним багатодітні прийомні родини, які втратили домівки, жителів деокупованих територій. Тепер у нас з’являються нові спільні проєкти, отже, зможемо допомогти ще більшій кількості українців», – зазначила перша леді.

«Будівля, в якій раніше розміщувався центр, була повністю знищена внаслідок прямого попадання російської авіабомби. До війни в одному приміщенні функціонували спортивна школа та центр творчості», – розповів начальник Київської ОВА.

У Бородянському центрі  дитячої та юнацької творчості навчалися 1200 вихованців, функціонував 31 гурток. Діти відвідували заняття з шести напрямів позашкільної роботи, серед яких були військово-патріотичний, художньо-естетичний, науково-технічний тощо. А у спортивній школі – 8 відділень. Юні спортсмени займалися баскетболом, боксом, вільною боротьбою, волейболом, настільним тенісом, футболом, пауерліфтингом та рукопашним боєм. Загалом заклад відвідували 790 дітей. Тут працювали 23 тренери. Після деокупації міста через руйнування основної будівлі спортшкола відновила роботу лише частково. 400 її вихованців займаються в різних закладах. Будівництво нового дитячого простору дозволить залучати до позашкільних занять не лише дітей Бородянки, а й сусідніх громад.

«Захоплюсь наполегливістю українців, прагненням  відновити зруйновані міста і жити далі.  Освіта, культура та спорт допомагають розвивати творчі здібності, швидко адаптуватись у дорослому житті. Дуже важливо якнайшвидше повернути дітям можливість ходити в гуртки, малювати та займатись в улюбленій спортивній секції. Тому ми раді підтримати ініціативу Фундації Олени Зеленської щодо створення в Бородянці творчо-спортивного хабу», – сказала директорка українських ініціатив Фундації Темертеїв Христина Воллер.

Руслан Кравченко подякував Олені Зеленській, команді Фундації та Фундації Темертеїв за постійну підримку та реалізацію важливих соціальних проєктів на Київщині.

«Спільно робимо все, щоб люди поверталися до області, виховували своїх дітей саме тут та будували майбутнє на Київщині. Разом повертаємо життя до наших міст та сіл», – наголосив Руслан Кравченко.

Він додав, що загалом у Бородянській громаді загалом російські окупанти пошкодили та знищили 5 дитсадків та 10 шкіл. Усі без винятку заклади освіти зазнали значних втрат матеріально-технічної бази, були розграбовані, велика частина шкільного майна знищена. На початок цього навчального року вже відновлено за рахунок коштів державного та обласного бюджетів 7 шкіл і 3 садки.

Джерело