Чорнобиль: подорож у часі з VR

  • 179

У Славутичі відбувся передпоказ документального фільму  «Чорнобиль: назад у майбутнє». Команда громадської організації «Європейський Інститут Чорнобиля»,  під час прес-туру до нашого міста, надала унікальну можливість журналістам, ліквідаторам та працівникам ЧАЕС бути серед перших, хто переглянув цей документальний фільм, що розкриє як історію аварії на Чорнобильській АЕС, так і історію захоплення Чорнобиля російськими окупантами в 2022 році. Журналісти поспілкувалися з міським головою  Юрієм Фомічевим, з режисером проєкту Валерієм Коршуновим та продюсеркою Світланою Коршуновою.

Продемонстроване унікальне науково-пізнавальне стерео відео 360 для VR шоломів надало можливість присутнім відчути, як сучасний Чорнобиль поєднується з реконструйованими сценами 3D графіки.

Після перегляду фільму авторам важливо було почути  враження безпосередніх учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та персоналу, що пережив окупацію у 2022 році, отримати від них зворотній зв'язок, пропозиції, зауваження.

Про передпоказ  сьогодні у марафоні «Єдині новини» вже вийшов репортаж  від 1+1. Завтра у новинах про це розкаже канал «Інтер».    

Фільм створений за участі міжнародних експертів і має на меті надати глядачам можливість краще зрозуміти історію Чорнобиля та розкрити російські фейки та пропаганду.

 

 

 

 

Інші новини міста

Всі новини міста