РУСЛАН КРАВЧЕНКО: У РАМКАХ ЄВІДНОВЛЕННЯ НА КИЇВЩИНІ УХВАЛИЛИ РІШЕННЯ ЗА МАЙЖЕ 5,5 ТИС. ЗАЯВКАМИ НА 544 МЛН ГРН – БРИФІНГ КОВА

  • 83

На Київщині в рамках першого етапу програми єВідновлення вже ухвалено  майже 5,5 тис. позитивних рішень на суму понад 544 млн грн. У роботі комісій – ще більше 1,7 тис. заявок. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Перші заявки розпочали приймати навесні цього року. Отримані кошти власники пошкодженого житла можуть витратити на ремонти своїх осель.

«Крім того, діє компенсація за знищене житло у вигляді безготівкових сертифікатів. Суму компенсації визначає комісія органу місцевого самоврядування після отримання відповідної заявки. Житловий сертифікат відображається в Дії. Його можна буде витратити на купівлю квартири чи будинку. По Київській області вже прийнято 191 позитивне рішення. Загальна сума – понад 646 млн грн», – розповів Руслан Кравченко.

Він також нагадав, що цього тижня спецкомісія  знову перевіряла, як триває відбудова об’єктів на Київщині. Йдеться про об’єкти, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, перевірили відбудову 4 багатоквартирних будинків у селах Дмитрівка та Бузова в Бучанському районі. Для посилення прозорості, підзвітності та антикорупційної діяльності до перевірок залучені всі необхідні структури, в тому числі й правоохоронні органи. 

«Наразі комісія вже перевірила 21 об’єкт. Це багатоквартирні будинки, школи, дитячі садки. Загалом перевіримо 56 об’єктів, які відбудовуємо коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт за ними є КОВА», – зазначив начальник Київської ОВА.

Руслан Кравченко також нагадав, що на офіційному сайті працює розділ «Віджет публічних закупівель», де міститься інформація щодо закупівель, які проводять структурні підрозділи адміністрації. Усі дані підтягуються із Прозорро.

Крім того, наступного тижня структурні підрозділи ОВА планують запустити в роботу низку процедур закупівель. Зокрема,  Департамент екології – 2 процедури щодо обслуговування автоматизованих пунктів спостереження за забрудненням атмосфери та мобільної лабораторії проведення моніторингу довкілля Київщини. Ще 3 закупівлі запускає в роботу  Департамент цивільного захисту. Зокрема, щодо електричної апаратури, дизельного палива та іншого обладнання. Уся інформація буде розміщена на сайті КОВА.

Джерело: https://koda.gov.ua/