Засідання виконавчого комітету 17.11.2023

  • 108

Засідання виконавчого комітету 17 листопада розпочалося о 9:00 з  хвилини мовчання за  всіма, хто загинув внаслідок вторгнення росії в Україну.

Коротку інформацію про постійну роботу з підготовки до зими, удосконалення системи захисту, що ведеться у місті, про формування бюджету на 2024 рік надав міський голова Юрій Фомічев. 

Прийнятий державний бюджет України на 2024 рік. Військовий податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), вже з 1 жовтня 2023 року буде перераховуватися до державного бюджету, тому втрати місцевого бюджету будуть суттєві, близько 80 млн. грн. Разом з тим, замість 30 млн. грн.,  Славутич отримав з державного  бюджету дотацію у розмірі 55 млн. грн. Значна заслуга в цьому народної депутатки  України Ольги  Василевської-Смаглюк. 

Чорнобильська АЕС в держбюджеті 2024 року теж  отримала додаткові ресурси. Маємо непогану картину із залучення коштів від міжнародних проєктів. 

У грудні проєкт головного кошторису міста буде винесено на затвердження  Славутицькою міською радою.

Про виконання бюджету Славутицької міської територіальної громади за 9 місяців поточного року прозвітувала начальник  фінансового управління Галина Зайченко. До загального фонду бюджету надійшло 294,9 млн. грн.  План виконано на 103% до затверджених показників на звітний період. Основним джерелом доходів залишається податок на доходи фізичних осіб – 202,4  млн. грн. Виконання видаткової частини загального фонду бюджету за звітний період становить 268,9 млн. грн. Більшість видатків 66% спрямовано на забезпечення виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери. За спожиті комунальні послуги та енергоносії – сплачено з видатків 31%. 42,4 млн. грн. перераховано до державного бюджету, як реверсну дотацію. Видатки на харчування дітей склали 3,4 млн. грн. 

На виконкомі затверджено План діяльності виконавчого комітету Славутицької міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік. Схвалено на 2023 рік зміни до програм розвитку охорони здоров`я міста Славутича та розвитку фізичної культури та спорту.  Три рішення виконкому, що виконані, зняті з контролю рішень виконавчого комітету. 

Внесені зміни до Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги. Створена комісія щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, та осіб з інвалідністю про призначення грошової компенсації.

Прийнято 152 рішення, що стосуються  надання статусу дитини, яка постраждала  внаслідок  воєнних дій та збройних конфліктів встановлення.