INUDECO: круглий стіл з теми "Виклики поводження з паливовмісними матеріалами"

  • 78

30 листопада у залі засідань виконкому  відбувся круглий стіл з теми "Виклики поводження з паливовмісними матеріалами", який проводився в рамках конференції INUDECO. Захід був присвячений обговоренню наступних ключових питань: стан паливовмісних матеріалів після введення в експлуатацію Нової Безпечної Конфайнментної області (НБК ОУ), результати програми науково-технічного супроводу експлуатації комплексу НБК ОУ, моніторинг та прогнозування поведінки паливовмісних матеріалів, а також розробка та реалізація стратегії поводження з паливовмісними матеріалами Об'єкта Укриття. З урахуванням воєнного стану в Україні та з безпекових міркувань, зустріч відбулася в гібридному форматі, де учасники долучилися до засідання як очно, так і за допомогою відеоконференцзв'язку на платформі Zoom.  Загальна кількість учасників - 50 фахівців з різних організацій та інституцій ядерної галузі, міжнародні партнери зі США, Німеччини, Великої Британії.

Модераторами події виступили Арина Старовойтова, директорка КП "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради та Дмитро Стельмах, начальник відділу стратегічного планування ДСП Чорнобильської АЕС. 

У форматі відкритої дискусії учасники обговорили різноманітні аспекти поводження з паливовмісними матеріалами, обмінялись думками, щодо безпеки та ефективного управління ПВМ у Чорнобильській зоні відчуження.

Більше про заходи конференції INUDECO за посиланням: https://www.facebook.com/nucleardecommissioning

Інші новини міста

Всі новини міста