Бережімо довкілля!

  • 259

До уваги славутичан!

Відповідно до вимог Лісового кодексу України, Законів України “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про природно-заповідний фонд України”, на виконання Доручення Державної екологічної інспекції України від 22.11.2023 №1742, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року, управління економіки та соціального  розвитку  міста  повідомляє про необхідність неухильного дотримання вимог природоохоронного законодавства стосовно збереження хвойних насаджень та порядку купівлі-продажу новорічних ялинок.

Рекомендуємо дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушень винних осіб буде притягнено до адміністративної відповідальності – штрафу.

Не допускайте самовільну рубку чи пошкодження ялинок для власних потреб. За шкоду заподіяну лісу внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень розраховуються збитки згідно «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 23.07.2008 року № 665. 

Будьте обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок, не купуйте ялинки невідомого походження без електронного маркування. 

Пам’ятаймо, що зрубане зелене деревце буде у нашій оселі всього кілька днів чи тижнів, а в лісі – роки. Тож бережімо довкілля!