Зустріч із представниками родин полонених нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС

  • 149

У Координаційному штабі відбулася зустріч з об’єднанням родин нацгвардійців, які захищали Чорнобильську атомну електростанцію (в/ч 3041 НГУ ).

На запитання рідних відповідали Секретар Координаційного штабу, бригадний генерал Дмитро Усов, керівник Робочої групи Штабу Богдан Охріменко та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Діалог тривав довкола механізмів здійснення міжнародного тиску на країну-агресорку задля прискорення обміну військовополоненими та повернення некомбатантів, а також про діяльність змішаних медичних комісій.

Речники Коордштабу зазначили, що пріоритетним питанням для України залишається повернення всіх наших поневолених громадян, мужніх Захисників та Захисниць. 
Україна має достатній обмінний фонд та постійно веде перемовини з рф щодо обмінів полоненими.

Дмитро Усов зауважив, що на відміну від країни-терориста, українська сторона дотримується визначених положень Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.      

Окремо обговорили здійснення повноважень представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста на території рф та перешкоди, що створює інституції держава-терорист для виконання місії.

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими - https://t.me/Koord_shtab/3397