Славутич та Вісагінас: підтримка й спільні проєкти у 2024 році

  • 162

У міста Славутич є чимало міст-партнерів. На цьому тижні відбулася зум-зустріч з містом Вісагінас, Литва.

Мер міста Славутич Юрій Фомічев подякував меру міста Вісагінас Ерландазу Галагузу за підтримку нашої громади протягом цих двох складних років, коли в Україні йде війна.

Міський голова Славутича наголосив на тому, що громада міста прагне продовжити співпрацю та реалізувати спільні проекти з Вісагінасом. Говорили про підтримку у відпочинку дітей та жінок, спільні події щодо інвестиційної діяльності, заходи у сфері культури, освіти та спорту. Також мер попросив сприяння у пошуку архітектурного дизайнерського рішення щодо зовнішнього вигляду фасаду дошкільного закладу «Центр розвитку дитини» у Вільнюському кварталі, адже ми прагнемо зберегти неповторність архітектури Славутича.

У свою чергу Ерландаз Галагуз наголосив на тому, що громаді Вісагінаса було приємно і важливо підтримувати нас. Зокрема, на даний момент у Вісагінасі готують Різдвяні подарунки, які будуть надіслані військовим України.

Було прийнято рішення про створення робочої групи для обговорення планів роботи на наступний 2024 рік. Кожна сторона надішле контакти членів такої групи, які згодом запропонують ряд заходів співпраці. У січні наступного року запланована наступна зум зустріч для обговорення та визначення спільних планів на 2024 рік.

Джерело: Агентство регіонального розвитку м.Славутич