НА КИЇВЩИНІ ПРОВЕЛИ СПІЛЬНІ КОМАНДНО-ШТАБНІ НАВЧАННЯ У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

  • 35

У Вишгородському районі відбулися спільні командно-штабні навчання з організації взаємодії територіальних/регіональних органів та підрозділів Міністерства внутрішніх справ, центральних органів виконавчої влади та Національної гвардії України щодо попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Київської області. Захід за участі начальника Київської ОВА Руслана Кравченка провели вже вдруге.

Метою таких навчань є перевірити на практиці, як співпрацюють між собою представники органів управління та сил цивільного захисту області, територіальні підрозділи ДСНС, Нацполіції, Держприкордонслужби, ДМС, Нацгвардії, МВС та Служби відновлення. Учасники навчань відпрацьовували різні надзвичайні ситуації, зокрема дії при погіршенні погодних умов.

«Шкільний автобус із дітьми та легковий автомобіль зʼїхали з дороги й опинилися в кюветі через погіршення погоди і заметіль. Це цілком реальна ситуація, яка може трапитися будь-коли. Часу, щоб допомогти людям, – обмаль. До порятунку миттєво залучаються чимало служб. ДСНС, поліція, Нацгвардія, прикордонники, Служба відновлення. У кожного своє завдання: перекрити ділянку дороги, розчистити автошляхи, залучити спецтехніку, витягти автобус та автівку з кювету, надати людям першу допомогу і доправити до пунктів обігріву», – розповів Руслан Кравченко.

Також під час навчань пропрацювали дії в разі відключення системи оповіщення «Повітряна тривога». Екіпажі патрульної поліції та ДСНС через гучномовці сповіщали про повітряну небезпеку.

Крім того, змоделювали ситуацію з розмінуванням території на місці падіння ракети, розчищення автошляху від повалених дерев, що заблокували проїзд швидкої. При цьому, у швидкій – людина, яку визволили із заблокованого будинку рятувальники та спецтранспортом довезли до бригади екстренки.

«Всі працюють злагоджено та оперативно. Вдячний усім службам за ефективну роботу, яка доведена не штабними навчаннями, а реальними надзвичайними ситуаціями», – підкреслив начальник КОВА.

Джерело: https://koda.gov.ua/