На Громадській раді з розвитку міста Славутича заслухали звіт обласного депутата

  • 154

18 грудня  відбулося засідання  Громадської ради з розвитку міста Славутича на якому депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко прозвітував про  свою  роботу у 2023 році. У депутатському корпусі обласної ради він обраний   секретарем постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою, свободи слова та масової інформації. Значну увагу у своїй діяльності Володимир Удовиченко  приділяє питанням децентралізації, повноваженню органів місцевого самоврядування. Не залишаються поза його увагою і соціальний захист славутичан. У поточному році за заявами надавалася матеріальна допомога особам з інвалідністю, що проживають у Славутичі.

Коротко Володимир Удовиченко зупинився на реалізації обласних програм. У 2024 році понад 210 млн грн спрямовується на безпеку Київщини. На 2024-2027 роки для вирішення надзвичайних ситуацій передбачається у бюджеті області 1млрд 746 млн  грн. Значна увага приділяється соціально-економічним питанням. На відбудову зруйнованих об’єктів, відновлення житла в Ірпені, Бучі, Бородянці,  крім  міжнародних проєктів, передбачено фінансування  обласною програмою на 2024-2025 роки 338 млн грн. Особлива увага до  внутрішньо переміщених осіб. На соціальні виплати на 2024-2027 роки спрямовується 147 млн  грн.

На засіданні також розглянуті питання реформування освіти, адаптації внутрішньо переміщених осіб у Славутичі, важливості програми "Славутич – це ми».