Територія Вишгородського району визначена як контрольований прикордонний район

  • 76

До відома громадян. Нагадуємо! 

Від З серпня 2021 року, територія Вишгородського району визначена як контрольований прикордонний район.

Кабінет Міністрів України 07.12.2023 року прийняв рішення, щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим». Зокрема визначив, що громадяни України, іноземці та особи без громадянства в’їжджають у контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Також визначено, що громадяни України, іноземці та особи без громадянства в’їжджають, перебувають, проживають, проваджують роботи і пропускаються у прикордонну смугу з дозволу відповідного органу Державної прикордонної служби, який безпосередньо виконує завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону у визначеній зоні відповідальності, за наявності документів, що посвідчують їх особу. 

Разом з тим, оновлено порядок видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.
 
Відповідно до Положення про прикордонний режим, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також членів громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, зобов'язані пред'являти документи, що посвідчують їх особу.

Водії транспортних засобів, на вимогу зазначених вище уповноважених осіб, повинні здійснити зупинку транспортного засобу у місці, на яке йому буде вказано, з дотриманням правил зупинки, та за необхідності надати можливість огляду транспортного засобу і перевірки номерів його агрегатів, та перевірки реєстраційних документів на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон).

Джерело: Офіційний канал Вишгородської районної військової адміністрації