РУСЛАН КРАВЧЕНКО: КИЇВСЬКА ОВА ЗАПУСТИЛА ЧАТ-БОТ ІЗ ПОВНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО УКРИТТЯ ТА ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

  • 52

Київська обласна військова адміністрація запустила в тг-месенджері чат-бот «Київщина безпечна». На одній платформі зібрані всі Пункти Незламності та укриття області. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Тепер, щоб оперативно знайти під час повітряної тривоги найближче сховище або ж у разі потреби точку з гарантованим зв’язком, електрикою та теплом, достатньо лише декількох кліків», – наголосив він.

Функціонал чат-боту дозволяє вибирати, куди сховатися чи де підзарядитися, за геолокацією чи вручну. Він покаже всі найближчі до вас пункти й укриття та відстань до них. Або їх можна шукати за населеним пунктом. Щоб відфільтрувати весь список, треба почати вписувати адресу або назву необхідного місця.

Руслан Кравченко також розповів, що до кожної точки безпеки прикріплене посилання на карту, на якій можна прокласти маршрут до вибраного місця. У боті вказані їх графік роботи та умови. Зокрема, інформація щодо наявності генератора, зарядок, аптечки, інтернету. Якщо захисна споруда або пункт незламності є доступні для людей з інвалідністю, це також буде відмічено.

«Включили і додаткову опцію – відгук із можливістю надіслати нам фото. Отже, ми напряму будемо мати об’єктивну інформацію від мешканців Київщини щодо роботи кожного укриття та пункту. Й оперативно реагуватимемо на всі скарги», – наголосив начальник Київської ОВА.

«Київщина безпечна» працює українською та англійською мовами.

Важливо! У чат-боті – не тільки Пункти Незламності, облаштовані громадами чи ДСНС. Там є і ті, які облаштовані для людей відповідальним бізнесом. 

Руслан Кравченко закликав долучатися тих, хто готовий допомагати ще.

«Якщо ваше підприємство хоче бути корисним, заповнюйте форму. Ми внесемо вас до боту. Разом зробимо Київщину комфортнішою і безпечнішою», – додав начальник КОВА.

Джерело: https://koda.gov.ua/