У Славутичі прийнято головний кошторис міста на 2024 рік

  • 837

Фото без опису 22 грудня відбулася 24 чергова сесія Славутицької міської ради. На розгляд депутатів було запропоновано 50 питань. На початку засідання міський голова Юрій Фомічев привітав енергетиків із професійним святом. У центрі уваги органів місцевого самоврядування залишаються питання безперебійної роботи критичної інфраструктури міста. Особлива увага приділяється безпеці. Так, у дитячому садочку «Теремок», що знаходиться у Добринінському кварталі, розпочато спорудження укриття. Постає і питання мобілізації. 806 військовозобов’язаних славутичан не підтвердили свої дані для звірки у   територіальному центрі  комплектування та соціальної підтримки. «Країна у війні, зменшується допомога від партнерів, але ми мусимо вистояти і вижити, тому консолідація і єдність суспільства важливі як ніколи»,  зауважив міський голова.

Депутати, після погодження порядку денного засідання, заслухали заяви окремих депутатів та перейшли до розгляду питань порядку денного.

Хвилиною мовчання депутати вшанували пам'ять загиблих захисників. Звання Почесний громадянин міста Славутича присвоєно посмертно: Вяльку Дмитру Сергійовичу та Єрмоленку Василю Вікторовичу. 

Розгянуті 21-на міська цільова програма, що забезпечують фінансування усіх сфер життєдіяльності  нашої громади у 2024 році. До цього всі програми були розглянуті профільними комісіями ради. Проте, депутати внесли свої пропозиції до окремих програм.  По програмі «Турбота» додатково буде виділено один млн грн на потреби славутичан, які воюють на передовій. Також враховані  пропозиції до програм беззбиткової діяльності житлово-комунального господарства й програми утримання та розвитку інфраструктури доріг міста.

Потому депутати затвердили бюджет міської територіальної громади на 2024 рік.         

Дохідна частина  бюджету розроблена на основі норм чинного Бюджетного та Податкового кодексів України та інших законодавчих актів із врахуванням дії правового режиму воєнного стану.

 Бюджет міста пропонуємо переглянути у діаграмах. Повний текст бюджету після доопрацювання буде розміщено на сайті Славутицької міської ради.

Фото без описуФото без опису

Решта питань порядку денного планується розглянути на наступному тижні.