Із засідання виконавчого комітету 

  • 308

Сьогодні, 12 січня, відбулося перше у цьому році засідання виконавчого комітету. Інформацію щодо загальних питань надав міський голова Юрій Фомічев.
Комунальні служби працюють в умовах зимового періоду, надмірних опадів та низьких температур, забезпечуючи належне надання послуг. Завдання – пройти опалювальний сезон успішно, але бути готовими до надзвичайних ситуацій, які можуть виникати під час воєнного стану.
Цьогоріч планується розпочати реалізацію низки проєктів з: термомодернізації Центру розвитку дитини (Вільнюськький кв.) та Дніпровського ФОКу; встановлення мережевих насосів на центральній котельні; переобладнання інфекційного відділення лікарні під житло; створення житла для внутрішньо переміщених осіб у частині будівлі ЗДО «Джерельце» (Київський квартал); створення прихистку для ВПО у міській лікарні; будівництва укриття на території ЗДО «Теремок» (Добринінський кв.). Продовжуватимуться енергоефективні заходи у Славутицькому ліцеї. Укладено і перший в Україні енергосервісний контракт на встановлення сонячної електростанції та термомодернізації у міській лікарні. Усі проєкти знаходяться на різних стадіях реалізації та потребують певного часу для виконання.
Керуюча справами виконавчого комітету Наталія Швець запропонувала затвердити план роботи виконавчого комітету Славутицької міської ради на 2024 рік та надала інформацію про роботу зі зверненнями громадян. У 2023 році до Виконавчого комітету надійшло 1139 звернень, на 354 більше, ніж у 2022 році. На початок 2024 року розглянуто 97,5% звернень громадян.  За характером питань, порушених у зверненнях, переважали питання соціального захисту, зокрема, надання матеріальної допомоги – 60,7%. Тому, у рамках реалізації міської програми «Турбота», торік надана матеріальна допомога жителям на загальну суму 4368,4 тис. грн. 
На засіданні виконавчого комітету розглянуто питання про виконання у 2023 році заходів з організації оздоровлення та відпочинку дітей. У минулому році сімейним відпочинком охоплено 623 дитини, 387 дітей скористалися послугами з оздоровлення, відпочинку та здійснили туристичні подорожі.
У цей день затверджено штатний розпис Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму" на 2024 рік; схвалено проєкт Програми розвитку системи освіти Славутицької міської територіальної громади на 2022-2026 роки в новій редакції; внесені зміни до складу комісії з надання матеріальної допомоги; 94 дітям надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; знято з контролю 5 рішень виконкому; розглянуті питання квартирного обліку.