Відбулася зустріч із рідними полонених військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС

  • 207

Фото без описуЗ перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну захисники та персонал Чорнобильської АЕС перебували в оточенні. 31 березня 2022 року на території ЧАЕС рашисти забрали у полон 168 нацгвардійців та вивезли їх у російську федерацію. 103 із них досі у полоні.

Нашою країною прикладається максимум зусиль для звільнення з полону наших захисників.  На постійній основі у Координаційному штабі відбуваються зустрічі з рідними полонених військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС.

У Славутичі також відбулася зустріч родин військовополонених нацгвардійців в/ч 3041 НГУ із командувачем Нацгвардії Олександром Півненком, народною депутаткою України Ольгою Василевською-Смаглюк, міським головою Юрієм Фомічевим.

Командувач розповів про постійну роботу, яка ніколи не зупиняється щодо звільнення військовополонених з російської неволі. Під час зустрічі, окрім відповідей на запитання, звернули увагу на питання соціального захисту та надання психологічної допомоги сім’ям.

На завершення зустрічі мама військовополоненого, яка представляла згуртовану і сильну громаду сімей полонених,  запросила на виставку «Крихкість», присвячену військовополоненим нацгвардійцям ЧАЕС, що з грудня відкрилася у галереї протестного мистецтва Музею Майдану. 

Дякуємо Ользі Василевській-Смаглюк та Олександру Півненку за увагу до славутичан.

Відбулася зустріч родин військовополонених із командувачем Нацгвардії і народною депутаткою України / МедіаДім. - Режим доступу: https://youtu.be/2w36ZHFRcUA?si=tVePJHPKgb7XEpnN