Відбулася зум-зустріч з містом Річланд 

  • 206

Фото без описуСлавутич підсилює міжнародну співпрацю – нещодавно відбулась онлайн зустріч з керівництвом міста Річланд (США).

Річланд, що знаходиться в окрузі Бентон штату Вашингтон – це динамічне місто, побудоване на основі передових технологій, багатих природних ресурсів, різноманітних рекреаційних зручностей і сприятливого ділового клімату, місто – безпечне, яскраве та дружнє до сім’ї, яке свого часу мало чудові дружні та ділові стосунки зі Славутичем.

Мер міста Славутич Юрій Фомічев подякував меру Річланда Терезі Річардсон за можливість зустрітися, а також висловив слова вдячності американському народу за підтримку та допомогу у часи війни.

Міський голова повідомив, що місто Славутич радіє можливості відновити започатковану ще у 2000-х роках співпрацю з Річландом, коротко розповів про поточний стан справ у Славутичі та як місто живе зараз у часи війни.

Юрій Фомічев у деталях розповів про міжнародну конференцію INUDECO та про можливість участі фахівців та науковців Річланда для обміну досвідом у ядерній сфері, про плани створення у Славутичі Північно-Українського ядерного наукового ХАБу для об'єднання зусиль у сфері ядерної енергетики на національному та міжнародному рівнях завдяки унікальним можливостям, які існують на майданчику Чорнобильської АЕС та Зони відчуження в цілому.

Мер міста Річланд Тереза Річардсон подякувала за цікаву розповідь, попросила надіслати детальнішу інформацію про місто та міжнародну конференцію, а також окремо відзначила героїзм українців у часи війни. Сторони домовилися про обмін інформацією для продовження співпраці.

Джерело: Агентство регіонального розвитку