Відбулась робоча зустріч з адміністрацією Михайло-Коцюбинської ОТГ

  • 104

Фото без описуДнями Михайло-Коцюбинська громада гостинно приймала колег зі Славутича на чолі з міським головою Юрієм Фомічевим. Робоча зустріч двох громад-партнерів відбулась вперше у 2024 році.

Мета візиту - зміцнити співпрацю громад, вивчити досвід розвитку соціальної сфери у сусідній громаді.

Наша співпраця триває із 2018 року, коли був підписаний Меморандум про партнерство та співробітництво між м. Славутич, Любецькою та Михайло-Коцюбинською об’єднаними громадами.

Соціально-економічний розвиток грає важливу роль у Михайло-Коцюбинській громаді - славутичани мали можливість ознайомитись із досвідом надання соціальних послуг у Просторі соціальної адаптації, дізналися про роботу Університету третього віку.

Завітала делегація славутичан до модульних класів, що були встановлені за проєктом "Безпечне повернення до навчання в Україні" за підтримки Finn Church Aid.

Також познайомились з Цифровим Освітнім Центром, відкритим у 2022 році за участю Save the Children у Михайло-Коцюбинському ліцеї.

На зустрічі говорили про економічні та соціальні виклики, підтримку бізнесу, залучення донорського фінансування та інвестицій, про зміцнення співробітництва між громадами.

Окремо обговорили про співпрацю у сфері освіти та культури, а також можливий економічний союз трьох громад - Славутицької, Любецької та Михайло-Коцюбинської.

У результаті зустрічі домовилися про посилення співпраці у сфері економіки, освіти та культури

Співпраця громад регіону міцніє! Разом до Перемоги!

Джерело: Агентство регіонального розвитку

Інші новини міста

Всі новини міста