З Днем Соборності України! 

  • 99

Фото без опису22 січня великий день, що об'єднує нас усіх в єдиній родині – сім’ї української нації. Сьогодні ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акту Злуки українських земель, що відбулося у 1919. 

Звертаючись до нашої історії, на жаль, українська незалежність понад 100 років тому зазнала поразки від більшовицької росії, через  невизнання своїх військ на території УНР, створення маріонеткових псевдореспублік, підтримку антиукраїнських рухів, політичні чвари, періодичний брак згуртованості в діях, попри спільне бажання українців жити в об’єднаній державі. 

Сьогодні російська федерація знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю. Тож так важливо нам всім вивчити уроки історії, залишатися монолітними в боротьбі проти ворога. Соборність була і залишається базовою національною цінністю українців. Соборність сьогодні –  це деокупація всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом. 

Радянська та російська пропаганда завжди нав’язували переконання, що українці діляться на «східняків»  і «западенців». Ця пропаганда  сусіда зазнала краху, адже у спротиві російській агресії нині українці демонструють згуртованість та спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє. 

Нехай День Соборності стане нагадуванням нам всім про те, що разом ми сильніші, а наша єдність – найцінніший скарб. Впевненості нам усім, національної гордості та  згуртованості у всіх починаннях.  Нехай кожен день приносить нові досягнення та перемоги для нашої рідної країни!

З Днем Соборності! Наша єдність – наша зброя! Слава Україні!

Інші новини міста

Всі новини міста