Дводенний тренінг для вчителів «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат»

  • 386

Фото без опису9 й 10 лютого вчителі початкових класів та філологи зі Славутича та Любеча долучитися до навчання з вимірювання та подолання освітніх втрат.

Регіональний тренінг відбувся в межах проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат», який реалізує громадська спілка Освіторія та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE) і Уряду Японії.

Навчання провели спеціально навчені тренерки: Надія Білоусова, доцентка кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя й Антоніна Харитонова, учителька української мови й літератури Ніжинської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 7.

Під керівництвом досвідчених тренерок вчителі опановували нові методики щодо подолання освітніх втрат, отримали практичні знання та інструменти для використання на уроках.

Довідково:

Освітні втрати — уповільнення чи переривання освітнього прогресу через великі паузи в навчанні. Через війну багато українських дітей не мали можливості відвідувати школу чи долучатися до уроків онлайн. Через це у деяких з них можуть спостерігатися освітні втрати: уповільнення соціального чи психологічного розвитку, втрати у вихованні чи в академічних знаннях і навичках. Втрати в академічних знаннях і навичках — це навчальні втрати.

Детальніше про подію можна прочитати у дописах на офіційній фейсбук-сторінці Управління освіти і науки Славутицької міської ради

Тренінг: день 1, день 2