Відновимо людину – людина відновить все

  • 68

Фото без описуДепутати міської ради, представники міського самоврядування, громадських організацій, бізнесу, державних та комунальних підприємств зібралися разом  у міському Молодіжному просторі на Стратегічну сесію з розробки Плану відновлення та розвитку Славутицької міської територіальної громади. 

До цього, відбувся збір пропозицій від громади в форматі відкритих зустрічей, які відвідали 306 осіб, проведено соціологічні опитування для 600 респондентів. Створена робоча група на основі анлізу результатів громадських пропозицій, напрацювала 53 проєктні ідеї, що передбачають відновлення конкурентоспроможності економіки громади, посилення  стійкості критичної інфраструктури; створення комфортних умов для жителів громади та внутрішньо переміщених осіб; підсилення інвестиційного потенціалу громади та регіону; міжнародну та регіональну співпрацю з іншими громадами. 

Модераторка зустрічі, директорка КП «Агентство регіонального розвитку», Арина Старовойтова запропонувала інтерактивний формат роботи, що дав можливість почути думку кожного учасника Стратегічної сесії. Шляхом поетапного голосування визначили проєктні ідеї, які плануються до реалізації у Славутичі.  
Чому ж так важлива подібна робота? На це запитання відповів міський голова Юрій Фомічев:

«Після 22 лютого все змінилося, ми стали іншими, близькість до кордону, відтік жителів з міста, порушення логістики вплинули на життя у громаді. Як у цих умовах ми бачимо розвиток міста, як залучити та повернути людей до міста, куди ми рухаємося й у якому напрямку? Саме для цього  необхідно створити План відновлення. Наразі він напрацьовується і  стосується нашого економічного  розвитку та адаптації до нових життєвих викликів.  Головним у цьому процесі є людина, єдність громади та її бачення свого майбутнього».

Робота над розробкою Плану відновлення та розвитку Славутицької міської територіальної громади триває – попереду громадське обговорення.

Захід проведений Благодійним фондом «Чорнобильська АЕС. Славутич. Розвиток» в межах грантового проєкту «Створення комплексного міжгалузевого управлінського механізму кризового реагування в громаді міста Славутич», що реалізується за підтримки Спільної ініціативи Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Мери за економічне зростання».