Підсумки зими 2023/2024

  • 4

Фото без описуУкраїна пройшла крізь третю зиму повномасштабної війни. За цей час ми пережили болючі втрати, але і здобули блискучі перемоги.

Ворогу не вдалося занурити українців у холод і темряву. Зима в Україні минула без блекаутів. Натомість у самій Росії замерзали навіть столичні квартали. 

Сили ППО відбили найбільшу за всю історію комбіновану ракетну атаку, здійснену із застосуванням гіперзвукової зброї. Українці успішно збивають ворожі ноу-хау: “Кинджали” і “Циркони”.

Протягом зими потоплено три російські кораблі: “Новочеркасск”, “Ивановец”, “Цезарь Куников”.

Лише у лютому знищено 13 ворожих літаків, в основному сучасні винищувачі-бомбардувальники Су-34. Протягом зими РФ втратила два літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, яких у ворога одиниці.

Відновлено раніше заблоковані Москвою обміни полоненими. З російського полону вдалося повернути додому 537 захисників України.

Підписано угоди про безпекові гарантії з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою та Італією.

Продовжує надходити значна міжнародна допомога: ЄС схвалив виділення Україні €50 млрд. Поступово просувається справа призначення $60 млрд допомоги Україні Конгресом США.

Міжнародний суд ООН ухвалив позитивні рішення у справах за позовами України проти РФ.

Джерело: Дайджест основних подій тижня та основні позиції інформаційного реагування / КОВА: Управління комунікацій. – 2024. – 1 березня. – С.1.

Інші статті

Всі статті