Із засідання виконавчого комітету

  • 63

Фото без описуСьогодні, 6 березня, відбулося засідання виконавчого комітету. Порядок денного якого складався з 18 питань. На початку засідання міський голова Юрій Фомічев зауважив, що завершується остання фаза опалювального сезону, багато роботи потрібно виконати у міжопалювальний сезон. Місто прибирається від піску, визначаємося з ямковим ремонтом доріг. Міський голова подякував всім, хто забезпечував опалювальний сезон у місті.

Про виконання бюджету Славутицької міської  територіальної громади за 2023 рік та про схвалення проєкту рішення Славутицької міської ради щодо змін до бюджету на 2024 рік доповідала начальник управління фінансів Галина Зайченко.  

У 2023 році власні та закріплені  доходи загального фонду  склали 311,9 млн грн. Надходження податку на доходи фізичних осіб – 261,9 млн грн, що на 3,1 млн грн менше ніж у 2022 році. У структурі доходів загального фонду цей показник становить 84%. Найбільшими платниками  даного податку є ДСП «ЧАЕС» – 33%, ВП «АРС» – 27%, військова частина 3041 Національної гвардії України – 17%. Місцеві податки та збори виконані на 85%. 
З державного та обласного бюджетів надійшло 79,5 млн грн, з них дотація  на утримання соціальної інфраструктури –  30,0 млн грн. У цілому доходи громади   складають  391,5 млн грн.

Видатки загального фонду   бюджету міста  виконані  у сумі  391,0 млн грн, з них передано до державного бюджету – 56,5 млн грн. У структурі  видатків бюджету: заробітна плата з нарахуваннями  склала 64%; харчування – 2,0%; комунальні послуги та  енергоносії –16%; соціальний захист  населення – 7%. 5,5 млн грн передано до Державного та обласного бюджету на підтримку ЗСУ та відновлення житла на території області. Найбільше видатків спрямовувалося на фінансування освіти – 45%, а також на соціальний захист, культуру, безпеку,   благоустрій.

У цей день на засіданні виконкому схвалено проєкт Програми розвитку охорони здоров`я міста Славутича на 2024 рік у новій редакції. Відповідно якої на заробітну плату медичних працівників виділяється 7 млн грн.

Затверджено положення та склад  Ради безбар’єрності Славутицької міської територіальної. 

Визначені види безоплатних громадських робіт для осіб, на яких судом накладено адміністративне стягнення, або засуджених до покарання у вигляді громадських робіт: очищення тротуарів та порогів будинків від снігу та льоду,   посипання тротуарів протиожеледними матеріалами у зимовий період; роботи з прибирання, озеленення та благоустрою загальноміських територій, міських доріг та тротуарів; благоустрою та ремонту об’єктів спортивної інфраструктури міста.

Затверджено інформаційні картки адміністративних послуг у сфері декларування та реєстрації місця  проживання (перебування) фізичних осіб.  

Внесені змін до міської Програми «Турбота» на 2024 рік.

Створено комісію щодо розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України щодо призначення грошової компенсації.

Прийнято 125  рішень про надання статусу дитини, яка постраждала  внаслідок  воєнних дій та збройних конфліктів.