Безбарєрність – це про цінності, про те, як має жити цивілізоване суспільство у сучасному світі

  • 49

Фото без опису22 березня відбулося засідання Ради безбар’єрності Славутицької міської територіальної громади.

Міський голова Юрій Фомічев зазначив, що безбарєрність сьогодні набула широкого розуміння, це певна екосистема, повага до кожної окремої людини. «Сьогодні наші воїни піклуються про нас. І ми маємо бути готовими піклуватися про них».

У засіданні взяла участь радниця — уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна, яка зазначила, що у Славутичі запроваджуються передові важливі рішення. Також вона звернула увагу на те, що цей рік – рік запровадження безбар`єрних послуг у громадах. Згадала пані Тетяна й про оновлений Молодіжний простір – острів безбар`єрного спілкування.

Радниця міського голови з питань безбар`єрності Тетяна Мельник ознайомила присутніх членів Ради з базовими речами безбар`єрності.

Говорили про комунікацію фахівців.

Обговорили зміни до Програми «Славутич – безбар’єрне місто» – забезпечити людині доступ до всіх послуг від її помешкання до ключових локацій, адже дуже болючий момент, як людині вийти зі свого помешкання, де технічно неможливо встановити пандус або підйомник. У Програмі повинні бути не лише питання фізичної доступності, а відображатися усі напрямки безбар`єрності.

Джерело: Славутич - лабораторія безбар’єрних рішень