Славутич та його унікальність

  • 39

Фото без описуСлавутич - місто районного підпорядкування, унікальне за багатьма факторами.

Знаходиться на українському Поліссі та адміністративно є ексклавом Київської області. Завдяки своїм вмінням, дружності громади місто має статус Малої культурної столиці України.

Наймолодше місто України, за своєю природою поєднало в собі характер та свідомість урбаністичного простору зі шляхетністю лісу. 

Через війну і загальні негативні явища, Славутич вивчає нові напрямки розвитку, які є та будуть його роллю, в якій поєднані економіка, географія, розумність та екологічність.

Це проєкт безбар'єрності, розвиток молодіжної демократії, участі громади в самоврядуванні, розвиток освіти, енергозберігаючі технології, професійне навчання та реабілітація. Місто має залізничну гілку та планує розвиток портової інфраструктури на власному причальному комплексу на Дніпрі.

Житловий фонд налічує 518 індивідуальних будинків та 110 багатоквартирних. Рішенням міської ради від 14.02.2024 затверджено схему теплопостачання м.Славутич на період 2023-2032 років. 100% будинків міста приєднано до мереж  централізованого теплопостачання та гарячої води. 
Це забезпечує місту можливість швидко впроваджувати нові проєкти.

Славутич та його унікальність. 

Наймолодше місто України, за своєю природою поєднало в собі характер та свідомість урбаністичного простору зі шляхетністю лісу. 

Славутич єднає людей з природою, архітектурою та один з одним. 

Розвинута соціальна інфраструктура міста, його молодий вік та прихильність до нового роблять міську громаду драйвером змін, технологій, нових рішень взаємодії мешканців і влади.

Енергоефективні заходи - пріоритет славутицької громади, які відповідають духу міста і його меті - бути сучасним, комфортним містом зі сталими інституціями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису