Рухаймося разом: СПОРТ для всіх!

  • 46

Фото без описуУ Славутичі, нашому динамічному місті серед зелених лісів, спорт стає не просто захопленням, а справжнім стилем життя.  Від великого тенісу до іпотерапії, ми маємо все!  Спортивні споруди у Славутича представлені у всій їх розмаїтості, щоб кожен міг знайти своє улюблене заняття незалежно від віку чи інтересів. Тут формуються нові чемпіони, аматори розкривають свій потенціал, а спортсмени відчувають справжню підтримку від громади.

Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа проводить заняття на базі спортивних споруд комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму». Тренери школи розвивають та максимально реалізовують здібності вихованців в таких видах спорту як: бокс, важка атлетика, художня гімнастика, дзюдо, стрибки на батуті, футбол, футзал та плавання. 

Наші спортивні об'єкти — це не тільки місце для тренувань юних славутичан, але й магніт для спортсменів з найближчих міст та всієї країни.  Завдяки різноманіттю спортивної інфраструктури у місті проводяться змагання різних рівнів: Чемпіонат України з волейболу "Дитяча ліга", Всеукраїнський турнір з важкої атлетики пам’яті героїв Чорнобиля, Чемпіонат Київської області з футболу дитячо-юнацьких команд, Відкритий чемпіонат пам’яті героїв Чорнобиля з кіокушинкай карате, Відкритий чемпіонат міста з футзалу серед команд юнаків тощо. 

Впродовж декількох місяців цього року, у басейні "Лазурний" головна тренерка басейну "ДЕСНА АКВА СПОРТ" (м. Чернігів)  Лілія Майорова проводить навчання з плавання для своїх вихованців, які  з радістю їздять у Славутич, щоб розвивати свої навички з плавання.  
На регулярній основі у басейні "Лазурний" проходять тренування вихованців Чернігівської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю та спортсменів Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». 

"Завдяки підготовці у 2023  ми завоювали 5 золотих, 1 срібну та 1  бронзову нагороди на Чемпіонаті світу. Наразі готуємося до відбіркових змагань на Паралімпіаду-2024 та Дефлімпіаду-2025", - Дмитро Гунько, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, багаторазовий номінант відзнаки «Сильні духом» Чернігівської області.

У Славутичі є всі необхідні умови для гармонійного розвитку та підготовки майбутніх чемпіонів. Заклади спортивної інфраструктури відкриті для всіх, хто бажає активно провести час, а громадяни пільгових категорій можуть відвідувати установи безкоштовно.

Спорт — це життя, а Славутич — місто спортивного духу!