Новий статут Славутицької міської територіальної громади затверджено на сесії Славутицької міської ради

  • 38

Фото без описуМетою і основним завданням робочої групи та депутатів міської ради було інтегрувати в новий Статут Славутицької територіальної громади принципи доброго врядування.

Чинний Статут Славутицької міської територіальної громади наразі містить багато важливих норм і процедур, які деталізують права мешканців та обов'язки місцевої влади. В документі оновлені ефективні процедури та практики громадської участі, взаємодії влади та громадськості, що відповідають стандартам Ради Європи.

Над внесенням змін до Статуту працювала робоча група на чолі з міським головою Юрієм Фомічевим та секретарем міської ради Наталією Гантимуровою, також до процесу були активно долучені експерти Проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни», що реалізується в м. Славутичі за координації КП «Агентство регіонального розвитку» в Офісі підтримки громадських ініціативу.

Статут Славутицької міської громади – наразі є об’ємним змістовним документом, що містить декілька розділів, де були враховані місцеві особливості функціонування місцевого самоврядування, а також внесені зміни в чинне законодавство. Розробка цього документу також враховувала пропозиції громадськості та структурних підрозділів міської ради.

Новий статут містить розділи, які охоплюють різні аспекти життя громади, зокрема: права, обов’язки та гарантії прав мешканців; форми участі громади у вирішенні місцевих питань; громадський контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування; засади розвитку громади; участь дітей та молоді у місцевому самоврядуванні територіальної громади та інші важливі аспекти, спрямовані на забезпечення гармонійного розвитку та добробуту всіх жителів.

Дякуємо активним славутичанам за спільну роботу та вітаємо громаду із затвердженням Статуту Славутича!