Об’єднані в пам’яті

  • 100

Фото без опису26 квітня 1986 року –  день Чорнобильської катастрофи. 
26 квітня 1937 року –  день бомбардування фашистами містечка Герніка. 
До цього переліку трагедій додаються міста Хіросіма, де відбулося перше атомне бомбардування,  Нагасакі, останнє місто, що постраждало від атомного удару. На превеликий жаль, після повномасштабного вторгнення росії в України, цей список доповнився українськими містами: Ірпінь, Буча, Бахмут, Авдіївка…    
Тому не випадково, дата 26 квітня стає символічною, спонукає прогресивне людство у всіх куточках нашої планети об’єднатися, стати на захист миру та не допустити використання ядерної зброї.   

Сьогодні, за ініціативи координатора  проєкту Okiagari Koboshi Мінору Ватанабе відбувся телеміст «Україна: Славутич-Ірпінь – Іспанія: Герніка – Японія».
Представниць Молодіжної ради «Майбутнє Славутича» Цупрунову Катерину та Сафронову Олександру, пана Ватанабе, представника Kids Guernica international пана Канеду, викладачів та студентів Ірпінського фахового коледжу економіки та права об’єднало спільне бажання –  робити все можливе заради мирного співіснування народів. Адже не припустимо повторення подібних страшних історичних подій у майбутньому.