У Славутичі з візитом побували Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська 

  • 49

Фото без опису26 квітня, у день 38-х роковин Чорнобильської катастрофи, Володимир та Олена Зеленські поставили лампадки до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» та хвилиною мовчання  вшанували пам’ять учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.  

На Центральній площі Славутича Президент України вручив державні нагороди ліквідаторам та працівникам Чорнобильської АЕС, які відзначилися під час окупації станції російськими загарбниками.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено:
Сергія Бокова – начальника зміни цеху об’єкта «Укриття» та нового безпечного конфайнменту ДСП «Чорнобильська АЕС», членів міської громадської організації «Чорнобильці Славутича», учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: Миколу Дудіна, Дмитра Небожченка, Миколу Христича.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено: 
Тараса Вовнянка – інженера I категорії Електричного цеху ДСП «Чорнобильська АЕС», Михайла Махину – електромонтера з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку Електричного цеху ДСП «Чорнобильська АЕС», Дениса Усаєва – начальника зміни цеху об’єкта «Укриття» та нового безпечного конфайнменту ДСП  «Чорнобильська АЕС».

У своїй промові Президент України звернувся  до славутичан з такими словами:
«Хочемо зараз висловити нашу повагу й усім людям у Славутичі – кожному й кожній, хто зберіг ту сміливість і відданість захисту життя, які врятували всіх нас у 1986 році і які допомогли Україні навесні 22-го року. Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався. І ми бачили вас на цій площі. Бачили героїзм тих наших людей, які в умовах російської окупації працювали на змінах на станції. Все це допомогло тоді всій нашій державі зупинити розгортання катастрофи, принесеної російською армією.
Дякуємо всім тим, хто захистив життя 38 років тому! Дякуємо кожному й кожній, хто протистояв ворогу у 22-му році! Пишаємось усіма, хто бореться заради України й життя зараз і обов’язково переможе».

Більше новин про візит Президента